Program våren 2018

Ladda ner programblad


Lördag 10 mars kl 13-17

Markan

 
JAZZFESTIVAL - UNG JAZZ

I år är det 18 år i rad som jazzfestivalen Ung Jazz anordnas. Festivalen genomförs för jazzintresserade ungdomar.
Kulturskolans storband ”HUBB” – Hässleholms Unga Big Band
spelar under ledning av Tobias Sandén. Under festivalen kommer även band från olika folkhögskolor att framföra sin musik, möjligtvis också med vokala inslag.

Fri entré
 


Tisdag 20 mars kl 19.00

Vita salongen, Kulturhuset

 
ÅRSMÖTE

I samband med årsmötet kommer jazzkrönikören i Norra Skåne, Jan Olsson, att kåsera kring och berätta om Bengt Hallberg som är en av våra mest folkkära jazzartister i Sverige.

 


Tisdag 3 april kl 19.30

 Blå salongen, Kulturhuset

 
KARIN HAMMAR FAB 4

Jazzklubben gästas återigen av trombonisten Karin Hammar. Hon anses vara den idealiska svenska jazzmusikern då hon spelar både med de främsta storbanden såväl som i egna olika gruppkonstellationer. Hon har frilansat sedan 1997 och turnerat över strängt taget hela världen. Karin har gjort inspelningar med internationella jazzstjärnor och spelat med en rad storband. Karin Hammar Fab 4 har funnits sedan 2014 och i februari 2016 släpptes gruppens första CD ”Imprints”, vilken har hyllats av enig kritikerkår i landet. Inte minst Max Schultz är en ”harmonisk generator” med sin gitarr oavsett om det är blues eller bossa nova som framförs. Gruppens musik präglas av lyhördhet, lekfullhet och ett oforcerat sväng som är fast förankrat i den melodiösa jazzen. I Fab 4 spelar Karin Hammar (tb, comp), Max Schultz (g), Niklas Fernqvist (b) samt Fredrik Rundqvist (dr).
 
(Bildfotograf är Michael McCarthy Kellerman)

Medarr.: Studiefrämjandet

Entré: 225:-/medlem 175:-
 


Tisdag 24 april kl 19.30

 Blå salongen, Kulturhuset

 
ELLEN ANDERSSON QUARTET
FEAT. KLAS LINDQUIST

En ny världsstjärna har fötts! Ellen Andersson och hennes kvartett har uppmärksammats med högsta betyg och de allra finaste omdömen, såväl innanför som utanför Sveriges gränser. Den hyllade unga supergruppen, Ellen Andersson Quartet, släppte i september 2016 sitt debutalbum och reaktionerna lät inte vänta på sig. Albumet blev direkt en av september månads tio bästa skivreleaser i Europa och det belönades senare med Orkesterjournalens pris Gyllene skivan förra året. Med flera utsålda konserter i bagaget är det inget annat än en framgångssaga. Ellen Andersson har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu. Med utgångspunkt i den amerikanska standardrepertoaren låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga och nytänkande arrangemang. Kvartetten består av Ellen Andersson (sång), Anton Forsberg (g), Hannes Jonsson (kb) samt Sebastian Brydniak (dr). Klas Lindquist medverkar med sin saxofon under kvällens konsert.

Medarr.: Studiefrämjandet

Entré: 225:-/medlem 175:-
 


Tisdag 8 maj kl 19.30

 Blå salongen, Kulturhuset

 
BÖRGE LINDGREN QUINTET

Med Börge Lindgrens quintet blir det orgeljazz på jazzklubben.
Börge Lindgren är en musikalisk mångsysslare som varit med i många år och i många olika sammanhang. Dansorkestern ”Börge Lindgrens orkester” kunde när det begav sig ståta med landets bredaste repertoar, allt från wienervals till pubrock. Som husband var ”Börge Lindgrens trio” i många år på resande fot med Viking Lines kryssningsbåtar. Orgeljazzgruppen “Lindgren Grinders” gjorde svängiga jazzkonserter med tonvikten på Börges hammondorgel. Han var medlem i bandet “EMS” som spelade symfonisk rock där hans hammondorgel fick stort utrymme. Då och då vikarierar han också på kyrkorgel vid olika evenemang och han har länge varit hammondorganist i Västerås bästa gospelkör “Body & Soul“. Förutom Börge Lindgren (orgel, arr) är gruppmedlemmarna Fredrik Lindgren (så, tp, flh, tb), Rickard Sandström (g), Kent Olandersson (b) samt Johan Hultman (dr).

Medarr.: Studiefrämjandet

Entré: 225:-/medlem 175:-