Program hösten 2017

Ladda ner programblad


Tisdag 12 september kl 19.30

Farozon

   

KANSAS CITY STOMPERS

Kansas City Stompers är Danmarks äldsta professionella jazzband med mer än 60 år i det danska jazzlivet och med fler är 40 LP/CD-inspelningar bakom sig. KCS består av super-
professionella danska musiker och solister och bandet hade, i sin första konstellation, sitt första betalda gig så tidigt som 1951. Kansas City Stompers är ett traditionellt jazz- och New Orleansband, men spelar även och gärna dixieland, swing, mainstream och storbandsmusik. Detta innebär att bandet rör sig i ett gränsland mellan många olika stilar vilket alltid har varit ett signum för gruppens musik. Detta har möjliggjorts genom att bandet varit en smältdegel för en lång rad av de bästa musiker som funnits i Danmark. När bandet var som hetast hade man upp mot 350 konserter om året. Men, det är inte namnet på enskilda musiker som gör Kansas City Stompers, utan det är gruppkänslan när musikerna spelar tillsammans. Bandet borgar för ”underhållning med stil” och vi kan se fram emot en konsert med hög musikalisk kvalitet tillsammans med Niels Abild (cl, s, kapellmästare), Niels Stuart (s, fl), Rikke Mölgaard (vo), Palle Juul (p), Gert Rostock (b, vo), Kurt Riedel (dr).

Entré: 200:-/medlem 150:-
Medarr.: Studiefrämjandet

 


Tisdag 3 oktober kl 19.30

Röda salongen, Kulturhuset

   

WEST COAST BIG BAND

 West Coast Big Band – WCBB – har Göteborg som bas. Storbandet är relativt nystartat och trots sin ringa ålder är bandet ett högkvalitativt tillskott till jazzscenen på den svenska västkusten. WCBB har ambitionen att få utvecklas och presentera ny och spännande storbandsmusik med skandinaviska förtecken för publiken. Därför har de valt att framföra kompositioner och arrangemang enbart med skandinaviska kompositörer, inkluderat egna bandmedlemmar. Exempel på kompositörer som bandet använder sig av är Helge Sunde och Jens Wendelboe från Norge, Axel Mordsjö och Andreas Hall från Sverige samt Claus Sörensen från Danmark. WCBB eftersträvar hög kvalité på komposition och arrangemang samt att musiken ska vara ny och fräsch för publiken. Fokus ligger på spelglädjen och bandets egna solister får ta stor plats på deras konserter. Hos oss blir det en kväll fylld med spännande upplevelser för både den jazzfrälste och den oinvigde.

Entré: 250:-/medlem 200:-
Medarr.: Studiefrämjandet


Tisdag 24 oktober kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

 
AFRO CUBAN SUPREME
Fredrik Kronkvist
feat. Miriam Aïda (MAR/SWE),

Jason Marsalis (USA) & Eliel Lazo (CUB)

Inspirerad av Dizzy Gillespies idé att föra samman människor, musik och rytmer från olika kontinenter och länder har prisbelönte och grammisnominerade altsaxofonisten Fredrik Kronkvist skapat en mångfacetterad mix av afro-kubanska rytmer och Coltrane-influerad jazz med sin nya grupp Afro Cuban Supreme. Med sig i den mångkulturella gruppen har han bland annat Jason Marsalis från New Orleans på trummor, conga-virtuosen Eliel Lazo från Kuba och Miriam Aïda på sång. Musiken sträcker sig från legendariska låtar som A Night in Tunisia, Afro Blue och Manteca i händelserika och äventyrliga arrangemang till spännande originalkompositioner med nutida infallsvinklar på tidlös latinjazz. Vi kan utlova en härlig rytmfest och virtuosa instrumentala prestationer i ett oemotståndligt tillbakalutat afro-karibiskt sväng som berör både kropp och själ. I Afro Cuban Supreme ingår Fredrik Kronkvist (as), Miriam Aïda (vo), Eliel Lazo (vboc-co), Martin Sjöstedt (p), Johnny Åman (b), Jason Marsalis (dr).

Entré: 200:-/medlem 150:-
Medarr.: Studiefrämjandet


Tisdag 14 november kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

 
BERNT ROSENGREN QUARTET

Inspirerad av Dizzy Gillespies idé att föra samman människor, musik och rytmer från olika kontinenter och länder har prisbelönte och grammis
nominerade altsaxofonisten Fredrik Kronkvist skapat en mångfacetterad mix av afro-kubanska rytmer och Coltrane-influerad jazz med sin nya grupp Afro Cuban Supreme. Med sig i den mångkulturella gruppen har han bland annat Jason Marsalis från New Orleans på trummor, conga-virtuosen Eliel Lazo från Kuba och Miriam Aïda på sång. Musiken sträcker sig från legendariska låtar som A Night in Tunisia, Afro Blue och Manteca i händelserika och äventyrliga arrangemang till spännande originalkompositioner med nutida infallsvinklar på tidlös latinjazz. Vi kan utlova en härlig rytmfest och virtuosa instrumentala prestationer i ett oemotståndligt tillbakalutat afro-karibiskt sväng som berör både kropp och själ. I Afro Cuban Supreme ingår Fredrik Kronkvist (as), Miriam Aïda (vo), Eliel Lazo (vboc-co), Martin Sjöstedt (p), Johnny Åman (b), Jason Marsalis (dr).

Entré: 200:-/medlem 150:-
Medarr.: Studiefrämjandet
 


Tisdag 3 december kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

 
FILIP JERS QUARTET
Hyllning till Toots Thielemans

Munspelsvirtuosen Filip Jers och hans kvartett kommer återigen på besök till jazzklubben. Den skicklige munspelaren har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av musikkritikerna runt om i Europa. 2011 tog han en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med munspel som huvudinstrument och han har därefter etablerat sig som en internationellt respekterad munspelare med ett brett musikaliskt spektrum. Redan vid 29 års ålder har han turnerat i ett närmare trettiotal länder över Europa, Asien, Amerika och Afrika. Han har erhållit flera stipendier och utmärkelser och är även dubbel världsmästare i munspel. Filip Jers är en musikalisk mångsysslare och förutom att han jobbar regelbundet med sin egen grupp, Filip Jers Quartet, är han ofta anlitad som gästmusiker och studiomusiker. Musiken pendlar mellan jazz och traditionella folkmelodier och utöver Filip Jers på munspel ingår Henrik Hallberg (g), Johan Lindbom (b) samt Wille Alin (dr) i den välrenommerade kvartetten.

Entré: 200:-/medlem 150:-
Medarr.: Studiefrämjandet