Program våren 2017

Ladda ner programblad


 
Tisdag 28 mars kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

   

NATALE BELLAN QUARTET
MED OLA BENGTSSON

Gitarristen Ola Bengtsson, uppvuxen i Bjärnum, gästar ännu en gång Hässleholms Jazzklubb. Ola är till vardags prefekt och lektor vid institutionen för Jazz vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har som frilansande musiker bland annat spelat med Stockholm Jazz Orchestra, Mikael Råbergs Big Band, Tolvan Big Band, Pan Trio, Lill Babs, Claes Jansson, Esbjörn Svensson Trio, Nisse Landgren, Gunnar Siljablo, Peps Blodsband, Kjell Öman, The Swedish Radiojazzgroup samt Norrbotten Big Band. Vid kvällens konsert spelar han tillsammans med vårt husband, Natale Bellans kvartett. Förutom Natale på vibrafon består denna kvartett av Claes Hjalmarsson (p), Per Ekman (b) och Bengt Isaksson (tr), och som vanligt, när det gäller detta gäng, kan vi utlova en konsert med härligt inspirerande jazz-sväng!
 
(Medarr.: Studiefrämjandet)
Entré: 200:- / medlem 150:-
 

 
 
Lördag 8 april kl 13-17

Markan, Hässleholm

   

JAZZFESTIVAL – UNG JAZZ

För sjuttonde året genomför vi denna ungdomsfestival för jazzintresserade ungdomar.
Arrangerar gör vår ungdomssektion och vi lär få höra såväl storband som mindre konstellationer, möjligtvis också med vokala inslag.

Fri entré
 

 
 
Tisdag 18 april kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

   

IDA SAND MED LSD
(LINDBORG, SJÖSTEDT, DANIEL)

Ida Sand föddes i Stockholm 1977 i en musikalisk familj. Hon började själv att sjunga och spela piano vid tidig ålder. När hon var åtta år började hon ta cellolektioner men kände aldrig att cello var ”hennes
instrument”. Hon fortsatte i stället att spela piano och sjunga. När hon var 18 flyttade hon till Göteborg och påbörjade sin musikutbildning.
Efter examen frilansade hon som sångare/musiker. Tillbaks i Stockholm efter några år sköt hennes karriär fart på allvar och hon har uppträtt
tillsammans med bland andra Carola, Bo Sundström, Jerry Williams, Christian Walz, Lisa Nilsson och Orup. 2005 inledde hon ett samarbete med Nisse Landgren och har sedan dess varit en del av jazz- och bluesscenen i både Tyskland och Sverige. Trion LSD, initialerna till två efternamn och ett förnamn, är som ett trehövdat djur när de spelar tillsammans. De beskrivs som en organism, en enhet med ett djuriskt sväng. Det är som att varje virvelslag, varje knäpp på basen och varje ton på saxen spelas av hela bandet. Bandet tar med lyssnaren in i sig själv förmedlar både mörker och ljus, strävt och mjukt och musiken är fylld med glädje, sväng och livslust. LSD består av Fredrik Lindborg (tenor, barytonsaxofon och basklarinett), Martin Sjöstedt (b) samt Daniel Fredriksson (tr).

(Medarr.: Studiefrämjandet)
Entré: 200:- / medlem 150:-
 

 
   
 
Tisdag 2 maj kl 19.30

Blå salongen, Kulturhuset

   

HAMMONDORGELGODIS
MED KVINNLIG POWERTRIO

1969 var Monica Dominique med- grundare till allmusikgruppen
Solar Plexus, där hennes sväng på hammondorgel blev ett av gruppens främsta kännetecken. Nu är det åter dags för Monica Dominique att ge sig ut på vägarna, denna gång tillsammans med basisten Rigmor Bådal och trummisen Justina Lakin. DLB spelar funkigt, tidlöst, uppsluppet orgelsväng, med såväl kända jazzlåtar, till exempel ”Misty”, ”Splanky” och ”Satin Doll”, samt Monica-original, som den nya ”Come on”. Monica Dominique är en av vårt lands främsta kvinnliga jazzmusiker och har länge verkat som pianist, arrangör och kompositör. Rigmor Bådal är en basist med bredd, som förutom jazz spelar såväl soul/disco, folkrock/visa som klassiskt. Justina Lakin är en mångfacetterad trumslagare med rötterna i bluesens många grenar. Tillsammans har trion medverkat bland annat vid Stockholms Stadsteaters uppsättning av ”Jösses Flickor - Återkomsten” och Vasateaterns hyllningsföreställning ”Snurra min jord” till poeten Lars Forssells 80-årsdag. Monica Dominique (org), Justina Lakin (dr), Rigmor Bådal (b).


(Medarr.: Studiefrämjandet)
Entré: 200:- / medlem 150:-