Program Hösten 2019

Hanna Svensson

                HANNA SVENSSON MED JAN, EWAN, MATZ OCH ZOLTAN

Tisdag 24 september  kl 19:30
Blå salongen Kulturhuset

 Den 12 april 2016 gästade Hannah Svensson Hässleholms jazzklubb senast och nu är det dags igen. Hannah är en av Sveriges bästa jazzsångerskor och lyser med stor mognad och personlighet. Hennes framförande blir bara bättre för varje år som går och rösten präglas av intensitet, närhet, innerlighet och en musikalisk självklarhet. Hon målar med musiken som pensel och som en äkta jazzsångerska har hon mod och kunnande att ta ut svängarna rejält. I höst släpper Hannah ett nytt album. Musikerna som medverkar är Jan Lundgren, pianisten vars namn är ett eget varumärke, pappa Ewan Svensson, Matz Nilsson och Zoltan Zörsz. Denna kvartett erfarna musiker borgar för att ljudbilden blir mångfacetterad och lika skimrande som en vacker solnedgång och lika komplett som den ljuvligaste musikaliska skapelsen. På konserten i kväll spelar Hannah Svensson (vo), Jan Lundgren (p), Ewan Svensson (g), Matz Nilsson (b), Zoltan Zörsz (dr). Fotografiet på Hannah Svensson är taget av Goran James Djordjevic.

Medarr. Studiefrämjandet
Entré 225:-/ medlem 175:-

JAN GERFAST BAND

OBS Konserten på Restaurang FAROZON


Jan Gerfast Band

22 okt                                                  
Tisdag kl 19:30
Restaurang Farozon


I kväll är det blues som Hässleholms jazzklubb bjuder in till. Jan Gerfast, gitarrist, sångare, textförfattare och kompositör, har varit med på den internationella blues- och rockscenen under lång tid. Han är född och uppvuxen i Osby och har utvecklat sin egen unika stil och sitt eget sound "Groovy Blues". Han har turnerat, spelat in eller jammat med internationella artister som "Uncle" John Turner (som var Johnny Winters originaltrummis), "Big” Joe Turner, Angela Brown, Junior Wells, Willie "The Touch" Hayes, Erin Jaimes och många fler. Jan Gerfast Band har gjort mer än 3000 gig i Europa, och uppträtt på många festivaler. I slutet av 1980-talet satte han upp sitt bluesband och spelade flitigt live i hela Sverige. Sedermera turnerade han även i övriga Norden, Tyskland, Holland, Belgien, Luxemburg, Frankrike och Polen. Han har gett ut tio CD-album i eget namn. Det senaste albumet heter "Black & White" och kom ut 2018. Spelningen i Hässleholm kommer att bjuda på svängig blues med inslag av boogie-woogie, gospel, soul, och lite Billie Holiday. Bandmedlemmar på konserten i Hässleholm är Jan Gerfast (g, vo), Magic Mama (kb, vo) Patrik Johnsson (b), Per Lindberg (dr).

Medarr. Studiefrämjandet
Entré 225:-/ medlem 175:-

Amanda Sedgwick med Birds Nest


AMANDA SEDGWICK MED BIRDS NEST

12 nov                                                 
Tisdag kl 19:30
Blå salongen, Kulturhuset

Denna kväll blir det bebop när den är som bäst! Den här sextetten har gått samman för att spela musik i gränslandet mellan swing och bebop av bland andra Bud Powell, Tadd Dameron och Don Byas. Intrikata och lekfulla låtar från tiden innan bebop blev studiematerial för doktorsavhandlingar. Amanda Sedgwick har sedan flera år gjort sig ett namn som både solist, bandledare och kompositör på den svenska jazzscenen. Dwayne Clemons, mångårigt aktiv i New York men sedan några år bosatt i Stockholm, levererar ett offensivt, genuint och briljant bebop-hantverk. Alexander Brott står både för tradition och skön förnyelse medan Carl Orrje uttrycker skira känslor som sätter sig i hjärtats förmak. Björn Lundén och Mattias Puttonen är den trygga ryggraden och den taktfasta grunden i den gemensamma ljudbilden. Tillsammans levereras musiken enkelt, ärligt och på fullaste allvar. Sväng garanteras! Gruppen består av Dwayne Clemons (tp), Amanda Sedgwick (as), Alexander Brott (g), Carl Orrje (p), Björn Lundén (b), Mattias Puttonen (dr).

Medarr. Studiefrämjandet
Entré 225:-/ medlem 175:-

Rick Hollander Quartet Feat. Brian Levy


Rick Hollander Quartet Feat. Brian Levy

26 nov                                                 
Tisdag kl 19:30                              
Blå salongen, Kulturhuset

 Den oöverträffade framgångssagan med The Rick Hollander Quartet (RHQ) featuring Brian Levy kan spåras direkt till bandets djärva ledarskap. Gruppens högkvalitativa musik bestående av akustisk modern jazz är härdad i musikaliskt stål och är ett genuint hantverk. Deras traditionsrika jazz är både djärv och gränsöverskridande. Det som skiljer RHQ från så många av dagens musiker är delvis hur underhållande och jordnära deras annars så kraftfulla framförande är. Trumslagaren, kompositören och bandledaren Hollander menar att instinkten hos varje enskild bandmedlem ska expandera bandets gemensamma målsättning och musiken blir därför banbrytande. RHQ framför gamla standards men även helt nya originalkompositioner. Gruppens signum är integritet och eftertänksamhet. Musiken är känslorik och kvartetten är medveten om att “det melodiösa” är ytterst framgångsrikt. RHQ består av Brian Levy (s), Paul Brändle (g), Will Woodard (b), Rick Hollander (dr). Fotografiet  på The Rick Hollander quartet är taget av Christoph Bombart.

Medarr. Studiefrämjandet
Entré 225:-/ medlem 175:-

© Copyright Jazzklubbens